Cvrčko a Stano idú cez víkend BLAFovať

Cvrčka so Stanom – ako dôležité umelecké bytosti – pozvali na tohtoročný Bratislava Art fest – takzvaný BLAF.
Celý víkend strávia v Slovenskej národnej galérii a budú tam v stánku dozerať na predaj svojich a Staničných publikácií a tričiek. Striedavo si pôjdu pozrieť aj výstavné priestory a čo sa v nich vystavuje. A na nedeľu popoludnie majú pripravený svoj zlatý klinec programu – knižný a komixový workshop pre dobré deti, ktoré rodičia berú do galérie.
Cvrčko už týždeň poriadne nespí a chystá si poučné rečičky a prejavy. V zápale kontroly pravopisu okrem iného zistil, že nie je cvrček ale svrček. Hmm.. Stano spí veľmi dobre a sníva sa mu o polievkách v bratislavských galerijných bufetoch. Plánuje tiež navštíviť svoje početné bratislavské príbuzenstvo.

BLAF je týždňový festival vizuálneho umenia, na ktorom môže návštevník zažiť, pochopiť a vnímať umenie a diskutovať o ňom. Festival je zároveň platforma pre aktívnu spoluprácu a sieťovanie štátnych a súkromných galérií ako aj prezentáciu už etablovaných formátov v oblasti súčasného umenia.

V Bratislave naši chlapci ešte asi nikdy neboli a tak im držme palce, aby ich nezvalcovala električka, alebo, aby ich v dave umeniachtivých občanov niekto náhodou nezašliapol. Hneď po návrate domov ich totiž čaká účinkovanie na ďalšom – tentoraz Žilinskom literárnom festivale.