* Blýsknout se * * * *


Náš podzim byl velice aktivní. Hlavně byl ale o tom nachvilku vylézt z ateliéru mezi lidi – ukázat se – tak trochu se blýsknout. Nečekaně jsme s podzimem na sebe strhli pozornost okolí, a protože to byla pozornost veskrze milá a lichotivá, tak jsme kromě hromady práce stihli taky trochu vyžehlit sebevědomí a celkově jsme nabyli dojmu, že i ten další rok jako Uutěrky přežijem.

Nejprve pár fotek z výstavy v kavárně ORIGINAL COFFE v Praze, ke které nás přizvala Nastěnka a kterou jsme viděli bohužel jen z fotek—

Letos poprvé jsme se nezúčastnili našich nejmilejších knižních festivalů LITR Olomouc a TABOOK Tábor kvůli práci na hliněných omítkách v našem slamáku, a taky kvůli tomu, že nás přibylo a festivalové dění s tak malými dětmi bychom si neužili. Přehlídku, kterou jsme ale nevynechali a která se postupně začíná řadit mezi naše oblíbené je listopadový MEAT DESIGN Ostrava


Mezi autorské novinky, které jsme na festivalech představili patří hlavně další skládačka z edice Samsislep – ŘEV MOTORů /dvě motorky jeden vítěz – Lucio Morta vs Federico Pompa/.


Koncem podzimu jsme už byli docela dobře festivalově naladěni a připraveni a tak jsme navštívili i DIZAJN TRH v Olomouci a jako vždy skvělý BALDUR v Brně (kterému trochu více sluší jeho letní varianta).

Po tom, co jsme dílnu přestěhovali do Návsí jsme chtěli trochu vystoupit z anonymity. Pro místní jsme začátkem prosince uspořádali Den otevřených dveří. Na tuto akci pak plynule navázaly komentované prohlídky ateliéru pro základní školu, které už měly předvánoční charkter – natiskli jsme si „cukroví“. Několik drobných motivů jsme připravili na síto a tiskli je čokoládou na sušenky. No, myslím, že nejeden žáček se zasnil — “ sítotiskařem býti! “


Vznikla nová edice turistických pohlednic, tentokrát přímo z Návsí a pro Návsí.

Během podzimu jsme dílnu skoro neopouštěli. Martin by tam nejradši i spal. Postupně ale přišel na to, že v budově straší a tak chodil na noc domů. K tomu jako bonus má dům tajuplné – plesnivé podzemí, které se pomaloučku stává hlavní atrakcí dětských návaštěvníků.







A v neposlední řadě jsme získali finanční podporu od Agosto foundation a z toho jsme měli ohromnou radost.
Stejně tak nás podpořila i obec Návsí. Díky ní jsme mohli uspořádat otvíračku i komentované prohlídky. Obec nás taky ve velkém začala zasypávat zakázkami. Dokončili jsme malbu podchodu a postupně začali rozpracovávat nápad na malby protihlukových stěn u nádraží. Martin maloval betlém a teď zkouší nový vizuál pro místní plátek Návsíčko.

Děkujeme za přízeň